یک سرویس ابری شبیه به دیگر راهحلهای فناوری اطلاعات از طریق به کارگیری دقیق سختافزارها و نرمافزارها خدمات موردنیاز کاربران را در اختیارشان قرار میدهد. به منظور بهرهمندی از این سرویسها کاربران نیازی به تجهیزات پیچیده ندارند، زیرا بیشتر کارها در مراکز داده انجام میشود. به بیان دقیقتر، کاربران تنها به یک اتصال اینترنتی نیاز دارند تا به سرویسهای موردنظر خود دست پیدا کنند.
برای ارائه خدمات ابری، شرکتهای سرویسدهنده در محل مراکز داده، مجموعه تجهیزات سختافزاری قدرتمندی مثل سرورها، استوریجها، سوییچها و غیره را قرار میدهند تا منابع پردازشی موردنیاز کاربران را از طریق ابر در اختیارشان قرار دهند. همچنین، بخشی از این منابع برای میزبانی سرویسهای ابری به کار برده شده و آنچه بهعنوان یک سرویس ارائه میشود، یک برنامه کاربردی و نه یک زیرساخت است.
نکته مهمی که باید در ارتباط با عملکرد سرویسهای ابری به آن دقت کنید این است که منابع پردازشی آماده شده در سختافزارهای میزبان که سرورها هستند، از طریق راهحلهای مجازیسازی شده به کاربران عرضه میشوند. به بیان دقیقتر، کاربران به شکل مستقیم به منابع فیزیکی دسترسی ندارند و هر آن چیزی که از طریق ابر دریافت میکنند نسخه مجازی از سختافزارهای فیزیکی است.
سرویسهای ابری مدیریت شده (Managed Cloud Service) از روندها نوظهور به دنیای رایانش ابری است. در این مدل سرویس ابر، شرکت ارائهدهنده خدمات تمام یا بخشی از مدیریت فرآیندهای استفاده از یک سرویس ابری اعم از مهاجرت به ابر، انجام تنظیمات، بهینهسازی، امنیت، نگهداری و غیره را برمنای توافقی که با مشترک انجام میشود بر عهده میگیرد. این مدل خدمات به منظور سادهسازی استفاده از سرویسهای ابری و استفاده حداکثری از سرویسهای ابری انجام میشود. این سرویس مزایا و معایب خاص خود را به شرح زیر دارد: