بیل گیتس ۲۸ اکتبر ۱۹۵۵ در سیاتل متولد شد. گیتس در خانوادهای به دنیا آمد که در تجارت و سیاست و خدمات اجتماعی سرشناس بودند. پدر وی ویلیام هنری گیتس دوم وکیل دادگستری و یکی از سرشناسان شهر سیاتل، واشینگتن بود و مادر او آموزگار مدرسه و یکی از اعضای هیئت مدیره یونایتد اینترنشنال بود که در امور خیریه نیز فعالیت داشت. بر خلاف سایرین، او به برنامهنویسی با زبان BASIC علاقۀ زیادی داشت. گیتس در مدرسۀ لیکساید در سیاتل تحصیل کرد و چنان شیفتۀ برنامهنویسی کامپیوتر بود که برخی برنامهها را خراب میکرد تا زمان بیشتری را با کامپیوتر بگذراند. بارها استفاده از کامپیوتر را برای او قدغن کردند.
گیتس در دوران نوجوانی برنامههای پیچیدهای مینوشت که شیفتگی و علاقۀ او به سوی موفقیت را نشان میداد. او به خاطر عشق و علاقۀ خود به برنامهنویسی کامپیوتر و همچنین به اصرار پدرش در سال ۱۹۷۳ وارد دانشگاه هاروارد شد، اما با این وجود تمایل چندانی به تحصیل در آنجا نداشت. تمام این مسائل در دسامبر ۱۹۷۴، هنگامی که آلن مقالهای در مورد میکروکامپیوتر به گیتس نشان داد، تغییر کرد. بیل گیتس و آلن از فرصت استفاده کردند و با تولیدکنندگان MITS تماس گرفتند و در مورد زبان BASIC برای آلتیر (اولین کامپیوتر شخصی) با آنها گفتگو نمودند. هنگامی که تولیدکنندگان MITS در پاسخ گفتند میخواهند نمونۀ کار را ببینند، بیل گیتس و آلن شبانه روزی کار کردند تا آن را آماده نمایند زیرا تا آن موقع برنامه را ننوشته بودند. آلن به آلبوکرک سفر کرد تا ببیند که آیا برنامه روی آلتیر کار میکند یا خیر. گیتس و آلن هر دو نسبت به این قضیه تردید داشتند. برنامه موفقیتآمیز بود. گیتس از هاروارد بیرون آمد. بعد از این موفقیت، گیتس و آلن مایکروسافت را راهاندازی کردند. در آن زمان IBM در اجرای سیستم عامل خویش مشکل داشت و درست سر بزنگاه، گیتس و آلن مایکروسافت را راهاندازی کردند.
جنیفرکاترین گیتس (به انگلیسی: Melinda French Gates)، روری جان گیتس و فیبی ادل گیتس؛ فرزندان بیل گیتس حق نداشتند تا ۱۴ سالگی طعم داشتن موبایل را بچشند. بیل گیتس ۶۱ ساله در مصاحبه های خود می گوید که فرزندانش حق نداشتند تا قبل از ۱۴ سالگی موبایل داشته باشند، موسس میلیاردر مایکروسافت همچنین حق استفاده از موبایل درسر میز غذا را سلب کرده است. ثروتمندترین مرد جهان با ۶۷ میلیارد دلار ثروت گفت فرزندان من برای تماشای تلویزیون در پایان شب نیز محدودیت داشتند تا زودتر به رختخواب بروند و این قوانین به نفع فرزندانم بوده است.